Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zuna

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 5.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Zuna heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website check je nuttige info info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 5.90 dH in Zuna.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals irritaties aan de huid en een hoge energierekening.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, water met een lekkere smaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €255 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid ZunaTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7466
Gem. Gasverbruik M31670 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34100 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Het effect van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Zuna

Wil jij ook af van rendementsverlies van verwarming en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Een toenemende groep mensen lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder poetsen en boenen, zacht en fris water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Wierden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Zuna wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zuna?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Zuna. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot lagere stookkosten en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Zuna kent een waterhardheid van 5.90. Definitie: zacht water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Bijv. efficiëntere verwarming, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Opmerking: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Zuna

De waterhardheid van het leidingwater in Zuna is ongeveer 5.90 dH. Dit houdt in dat het water zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zuna-7466

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Kinetico Premier Maxi
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals North Star) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zuna voer je de dH waarde terug van 5.90 naar een Dh onder de 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als het waterverbruik, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €875.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Zuna.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €60 voor een magnetische ontharder tot wel €2225 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Buiten deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontkalkers zijn zo’n €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim systeem ligt qua kosten tussen €1325 en €2025 inclusief inregelen. In onderstaande schema bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Zuna.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men zonder gedoe snel installateurs, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €70
Mechanische waterontharderC.a. €840
Elektrische waterontharderRond de €1120
Zout€17,50 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €125 per 12 maanden
MontagekostenV.a €210
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Zuna?
De hardheid van het leidingwater in Zuna schatten we op 5.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel ligt op 7.12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere warmteoverdracht en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zuna.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid, minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie