Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Enter

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 5.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Enter maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina vind je praktische info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5.90 dH in Enter.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als een witte aanslag op het glaswerk en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, zijdezachte kleding en huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €260 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid EnterTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7468
Gem. Gasverbruik M31670 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34100 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Het effect van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Lager energieverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Irritaties aan de huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Enter

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening of kalkaanslag op douchekop? Flink wat huishoudens kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Wierden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Enter gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterontharder.

PositiefUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Enter?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Enter. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Enter heeft een gemeten waterhardheid van 5.90. Definitie: zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld kalkvrije leidingen, verminderde eczeem klachtenen ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Enter

De waterhardheid van het drinkwater in Enter is 5.90 dH. Men zegt dan ook wel dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-enter-7468

Vraag prijzen op in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Calex Calex 15L

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Tubilite) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Enter minimaliseer je de dH waarde van 5.90 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €790.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Enter.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €130 voor een magnetische ontharder tot ruim €1525 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Behalve deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van ontharders beginnen bij €690 (zonder installatiewerk). Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1550 en €2175 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Enter.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Open onze vergelijker en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en gratis monteurs, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €95
Mechanische waterontharderRond de €860
Elektronische waterontharderV.a €940
Regeneratiezout€17,50 per 25 kg
OnderhoudskostenBegint bij €145 per 12 maanden
InstallatieRond de €240
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Enter?
De hardheid van het leidingwater in Enter bedraagt 5.90 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel is gemiddeld 7.12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Enter.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie