Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter S Gravenvoeren

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of koffie of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 5,04 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in S Gravenvoeren heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl vind je waardevolle info met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5,04 dH in S Gravenvoeren.
 • Dit kan leiden tot problemen als kalkstrepen op glas en lak en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €330 op jaarbasis.

Direct naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid S GravenvoerenFunctioneringInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteVoeren
Postcode3798
Gem. Gasverbruik M31.440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3900 kWh
Gem. Waterhardheid5,04 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een irriterende huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen S Gravenvoeren

Heb je in huis last van dichtslibbende waterleidingen of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal Belgen plaatsen een handige waterontkalker. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Voeren vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in S Gravenvoeren was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke ontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in S Gravenvoeren?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in S Gravenvoeren. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • S Gravenvoeren heeft een geschatte waterhardheid van 5,04. Concreet: Normaal water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid na bad of douche en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Opmerking: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in S Gravenvoeren

De waterhardheid van het water in S Gravenvoeren is ongeveer 5,04 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Normaal water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,35 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-s-gravenvoeren-3798

Vaak geplaatste ontharders

 • Digisoft EC-500
 • Bayard Tenera 18
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • General electric GE-45HF

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterverzachters (van merken zoals Durlem) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in S Gravenvoeren verlaag je de dH waarde van 5,04 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €790.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in S Gravenvoeren.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €110 voor magnetische ontharders tot ruim €2300 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterverzachters lopen op vanaf €690, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1100 en €2250 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in S Gravenvoeren.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Via die service kan jij eenvoudig supersnel experts, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €160
Mechanische waterontharderC.a. €690
Waterontharder (elektrisch)Circa €1170
Tabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudscontractRond de €130 op jaarbasis
InstallatiekostenC.a. €230
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in S Gravenvoeren?
De hardheid van het water in S Gravenvoeren is ongeveer 5,04 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg ligt rond de 13,12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in S Gravenvoeren.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie