Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Pieters-Voeren

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5,04 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Sint-Pieters-Voeren heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal lees je handige info over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 5,04 dH in Sint-Pieters-Voeren.
 • Dit kan zorgen voor situaties als wit uitslaande wanden en tegels en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid en minder poetsen en boenen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €225 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid Sint-Pieters-VoerenWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteVoeren
Postcode3792
Gem. Gasverbruik M31.430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3800 kWh
Gem. Waterhardheid5,04 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Sint-Pieters-Voeren

Heb jij genoeg van dichtslibbende waterleidingen en onnodig veel schoonmaken? Een groeiend aantal huizenbezitters nemen een professionele waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, geen strepen meer op glas en lak, heerlijk zachte kleding en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Voeren vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Sint-Pieters-Voeren heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Professionele ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Sint-Pieters-Voeren?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Sint-Pieters-Voeren. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Sint-Pieters-Voeren zit met een waterhardheid van 5,04. Samengevat: Normaal water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. lagere energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en textiel slijt minder snel.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Sint-Pieters-Voeren

De waterhardheid van het water in Sint-Pieters-Voeren is 5,04 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,35 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-sint-pieters-voeren-3792

Interessante installaties

 • Detandt-Simon Primo 20
 • Bayard Minima
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Mooiwater Medium+
 • General electric GE-18C

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterverzachters (van bijv. Kenmore) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Pieters-Voeren verlaag je de dH waarde van 5,04 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €770.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Sint-Pieters-Voeren.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2225 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van ontkalkers beginnen bij €740, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1525 en €2250 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel vind je de geschatte kosten van een waterverzachter in Sint-Pieters-Voeren.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en kosteloos modellen, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €115
Mechanische waterontharderV.a €680
Elektrische waterontharderCirca €970
Reinigingszout€30 per 50 kg
OnderhoudV.a €100 op jaarbasis
InstallatiekostenVanaf €250
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Sint-Pieters-Voeren?
De hardheid van het kraanwater in Sint-Pieters-Voeren is gemiddeld 5,04 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is om en nabij de 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: minder huidproblemen en huidirritaties en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals verminderde eczeem klachten, een lekkere watersmaak, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint-Pieters-Voeren.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie