Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Moelingen

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5,04 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Moelingen resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website verzamel je uitgebreide info aangaande waterontharders: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5,04 dH in Moelingen.
 • Dit kan leiden tot issues zoals kalkaanslag en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: lagere energiekosten, smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €320 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid MoelingenFunctioneringKostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteVoeren
Postcode3790
Gem. Gasverbruik M31.415 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3650 kWh
Gem. Waterhardheid5,04 dH

Het effect van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Moelingen

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groot deel van de huishoudens plaatsen een betrouwbare waterontkalker. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, zacht en smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Voeren opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Moelingen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Professionele ontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Moelingen?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Moelingen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een lager energieverbruik en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Moelingen heeft een geschatte waterhardheid van 5,04. Definitie: Normaal water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Bijv. lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Moelingen

De waterhardheid van het drinkwater in Moelingen bedraagt circa 5,04 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Normaal water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 5,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,35 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-moelingen-3790

Vaak gekozen modellen

 • Delta Tibera
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Mooiwater Mini+
 • Fegon AquaStar 1800 ES

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Siata) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Moelingen reduceert je de dH waarde van 5,04 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het waterverbruik, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden twee soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €750.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Moelingen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €95 voor magnetische ontharders tot een slordige €1600 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €820 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1450 en €2125 incl. installatie. In het overzicht hieronder check je de geraamde kosten van een waterverzachter in Moelingen.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men zonder gedoe en kosteloos modellen, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €140
Waterontharder (mechanisch)Circa €820
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1110
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudscontractCirca €105 p/jaar
MontageRond de €150
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Moelingen?
De hardheid van het kraanwater in Moelingen schatten we op 5,04 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is gemiddeld 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals kalkvrije leidingen en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Moelingen.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie