Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Teuven

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, glascorrosie, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5,04 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Teuven heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal bekijk je uitgebreide info over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 5,04 dH in Teuven.
 • Hierdoor ontstaan problemen als droge haren na een douchebeurt en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zijdezachte kleding en huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €240 per jaar.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid TeuvenHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteVoeren
Postcode3793
Gem. Gasverbruik M31.435 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3850 kWh
Gem. Waterhardheid5,04 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Teuven

Wil je definitief afrekenen met een irriterende huid en/of veel schoonmaakproducten nodig? Veel Vlamingen installeren een professionele waterontkalker. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, besparen op schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Voeren zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Teuven gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Teuven?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Teuven. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt smaakvoller water en geen strepen meer op glas en lak. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Teuven kent een waterhardheid van 5,04. Dat betekent Normaal water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, lekkerdere koffie en thee en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Teuven

De waterhardheid van het drinkwater in Teuven is ongeveer 5,04 dH. Dit betekent dat het water Normaal water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,35 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-teuven-3793

Interessante installaties

 • Detandt-Simon Primo 25
 • Bayard Tenera 14
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Mooiwater Grande
 • General electric GE-26HI

Hoe werkt de waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Kenmore) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Teuven minimaliseer je de dH waarde van 5,04 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik hangt af van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen twee machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Teuven.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met vakmannen voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €100 voor magnetische ontharders tot wel €2125 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk, het type ontharder en de omvang van het systeem. Buiten deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontkalkers starten vanaf €750 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1550 en €2175 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel check je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Teuven.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en gratis merken, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €85
Waterontharder (mechanisch)Circa €680
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1090
Onthardingszout€27,50 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €90 op jaarbasis
MontagekostenC.a. €150
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Teuven?
De hardheid van het kraanwater in Teuven komt uit op ong. 5,04 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is ongeveer 13,12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: een besparing op de energierekening en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Bijv. prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Teuven.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie