Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Remersdaal

Heb je last van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 5,04 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Remersdaal zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina bekijk je praktische informatie aangaande waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 5,04 dH in Remersdaal.
 • Dit kan leiden tot problemen als strepen op je ruiten en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding die langer mooi blijft en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €350 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid RemersdaalWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteVoeren
Postcode3791
Gem. Gasverbruik M31.425 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3750 kWh
Gem. Waterhardheid5,04 dH

De voordelen van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Remersdaal

Zit jij thuis ook met een onnodig hoge energierekening of bittere thee en koffie? Flink wat huizenbezitters plaatsen een handige waterontkalker. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Voeren zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterverzachter in Remersdaal wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Remersdaal?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Remersdaal. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor zacht en smaakvol water en zijdezachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Remersdaal kent een waterhardheid van 5,04. Samengevat: Normaal water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, een zachte huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Opmerking: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Remersdaal

De waterhardheid van het drinkwater in Remersdaal bedraagt ongeveer 5,04 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Normaal water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,35 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-remersdaal-3791

Veel gekozen merken

 • Detandt-Simon Primo 12
 • Bayard Ecosoft 15
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Mooiwater Medium
 • Fegon AquaStar 2000 SHE

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Kenmore) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Remersdaal verklein je de dH waarde van 5,04 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen twee producten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Remersdaal.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1550 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Buiten deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van deze systemen starten vanaf €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1625 en €1725 incl. installatie. In onderstaande schema bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Remersdaal.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en zonder kosten installatiebedrijven, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €85
Mechanische waterontharderBegint bij €680
Waterontharder (elektrisch)Circa €1130
Tabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudscontractVanaf €110 per jaar
InstallatieV.a €170
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Remersdaal?
De waterhardheid in Remersdaal is grofweg 5,04 dH. De meting in de provincie Limburg schatten we op 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag in de badkamer.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Bijv. een minder droge huid, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld d.m.v. pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De werking van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Remersdaal.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere energiekosten, smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie