Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Joris-Winge

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8,96 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Sint-Joris-Winge heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website verzamel je uitgebreide informatie met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 8,96 dH in Sint-Joris-Winge.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals een irriterende huid en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere energierekening, fris kraanwater en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €225 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid Sint-Joris-WingeHoe werkt het?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTielt-Winge
Postcode3390
Gem. Gasverbruik M31.585 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3800 kWh
Gem. Waterhardheid8,96 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Sint-Joris-Winge

Wil je definitief afrekenen met een droge, geïrriteerde huid of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een groeiend aantal huizenbezitters lossen dit op met een handige waterontkalker. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Tielt-Winge vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Sint-Joris-Winge was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste ontharder.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sint-Joris-Winge?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Sint-Joris-Winge. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een lagere energierekening en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Sint-Joris-Winge heeft een gemeten waterhardheid van 8,96. Dit staat voor Normaal water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Sint-Joris-Winge

De waterhardheid van het water in Sint-Joris-Winge bedraagt circa 8,96 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Normaal water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8,96 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,52 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-joris-winge-3390

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Lubron Softstar Classic
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Delta Ontario duplex
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Tubilite) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Joris-Winge voer je de dH waarde terug van 8,96 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €870.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het kost stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Sint-Joris-Winge.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor advies.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit loopt van €90 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1900 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van dergelijke installaties starten vanaf €830, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €2150 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Sint-Joris-Winge.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en gratis specialisten, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €160
Waterontharder (mechanisch)V.a €790
Elektronische waterontharderVanaf €950
Tabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenC.a. €145 (jaarbasis)
InstallatieBegint bij €160
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Sint-Joris-Winge?
De hardheid van het water in Sint-Joris-Winge is grofweg 8,96 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant schatten we op 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere een besparing op de energierekening en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld een minder droge huid, zacht en fris water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint-Joris-Winge.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie