Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Houwaart

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, glascorrosie, dichtslibbende waterleidingen of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8,96 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Houwaart resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl tref je nuttige info info aangaande waterontharders: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 8,96 dH in Houwaart.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals bittere thee en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: efficiëntere verwarming, lekkere watersmaak en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €285 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid HouwaartFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTielt-Winge
Postcode3390
Gem. Gasverbruik M31.580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3750 kWh
Gem. Waterhardheid8,96 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Houwaart

Wil jij ook af van slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of kalkstrepen op ramen? Steeds meer woningeigenaren kiezen een slimme waterontkalker. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, besparen op schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Tielt-Winge kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Houwaart heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Beste ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Houwaart?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Houwaart. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een beter presterende CV-ketel en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Houwaart heeft een geschatte waterhardheid van 8,96. Dit staat voor Normaal water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Houwaart

De waterhardheid van het water in Houwaart is om en nabij de 8,96 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 8,96 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,52 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-houwaart-3390

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Delta Onega duplex
 • Atag Descale 30
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Autotrol) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Houwaart minimaliseer je de dH waarde van 8,96 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik wordt bepaald door grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €775.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Houwaart.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €105 voor magnetische ontharders tot ruim €1500 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontkalkers beginnen bij €650 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1150 en €1875 inclusief inregelen. In het volgende schema bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in Houwaart.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze vergelijker en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en vandaag nog experts, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €140
Waterontharder (mechanisch)V.a €810
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1210
Regeneratiezout€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €155 per 12 maanden
PlaatsingskostenVanaf €225
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Houwaart?
De waterhardheid in Houwaart is ongeveer 8,96 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant is grofweg 16,91 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Houwaart.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, zacht en fris water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, niet langer last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie