Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Tielt

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 8,96 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterverzachter in Tielt zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier tref je praktische info met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 8,96 dH in Tielt.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als water met een vreemde smaak en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €340 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid TieltWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTielt-Winge
Postcode3390
Gem. Gasverbruik M31.590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3850 kWh
Gem. Waterhardheid8,96 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Tielt

Zit jij thuis ook met dichtgeslibde leidingen en/of wit uitslaande wanden en tegels? Een groeiend aantal huishoudens kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, minder poetsen en boenen, heerlijk zachte kleding en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Tielt-Winge vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Tielt hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Zuinigste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Tielt?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Tielt. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een zachte huid na bad of douche en textiel dat minder snel slijt. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Tielt kent een waterhardheid van 8,96. Samengevat: Normaal water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • O.a. lagere stookkosten, water met een lekkere smaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Tielt

De waterhardheid van het water in Tielt is 8,96 dH. Dit wil zeggen dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 8,96 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,52 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-tielt-3390

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Lubron Softstar SXT2
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Delta Rusela
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Galaxy) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Tielt voer je de dH waarde terug van 8,96 naar een fijne 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan twee soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €900.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Tielt.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1600 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers starten vanaf €690, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1175 en €2025 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Tielt.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en kosteloos experts, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €150
Mechanische waterontharderCirca €740
Waterontharder (elektronisch)V.a €1130
Zout€15 voor 25 kg
OnderhoudV.a €160 per 12 maanden
MontageVanaf €170
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Tielt?
De hardheid in Tielt is grofweg 8,96 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant is plus minus 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als langere levensduur van huishoudelijke apparaten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een minder droge huid, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het systeem gereinigd middels de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Tielt.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie