Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Meensel-Kiezegem

Heb je in huis last van kalkneerslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8,96 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterverzachter in Meensel-Kiezegem leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website verzamel je bruikbare info over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 8,96 dH in Meensel-Kiezegem.
 • Dit kan leiden tot issues zoals huidirritaties en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €305 op jaarbasis.

Snel naar: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Meensel-KiezegemWerkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTielt-Winge
Postcode3391
Gem. Gasverbruik M31.595 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3900 kWh
Gem. Waterhardheid8,96 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Meensel-Kiezegem

Heb je in huis last van een erg droge huid en hoog shampoo/zeepverbruik? Een toenemende groep Vlamingen kiezen een betrouwbare waterontkalker. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en fris water en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Tielt-Winge zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Meensel-Kiezegem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Beste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Meensel-Kiezegem?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Meensel-Kiezegem. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een lagere energierekening en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Meensel-Kiezegem kent een waterhardheid van 8,96. Dat betekent Normaal water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, verminderde eczeem klachtenen textiel slijt minder snel.
 • Noemenswaardig: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Meensel-Kiezegem

De waterhardheid van het water in Meensel-Kiezegem is om en nabij de 8,96 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Normaal water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 8,96 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,52 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-meensel-kiezegem-3391

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Lubron Proline Classic
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Delta Simplex compact
 • Atlantis AT210
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Tubilite) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Meensel-Kiezegem reduceert je de dH waarde van 8,96 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen 2 producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €910.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Meensel-Kiezegem.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €135 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1725 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers zijn zo’n €680 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1100 en €2000 incl. installatie. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Meensel-Kiezegem.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en vandaag nog installatiebedrijven, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €130
Waterontharder (mechanisch)V.a €880
Elektrische waterontharderVanaf €1070
Reinigingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudVanaf €115 per beurt
PlaatsingskostenCirca €250
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Meensel-Kiezegem?
De waterhardheid in Meensel-Kiezegem is gemiddeld 8,96 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant is om en nabij de 16,91 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als een glanzende vaat en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder neemt voor het comfort. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Meensel-Kiezegem.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie