Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kruisland

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Kruisland maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website lees je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Kruisland.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld irritaties aan de huid en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €300 op jaarbasis.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid KruislandHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4756
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge huid.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Kruisland

Ben jij ook klaar met een droge, geïrriteerde huid en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Meer en meer woningeigenaren plaatsen een goede waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Steenbergen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Kruisland was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Professionele waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Kruisland?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Kruisland. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een meer efficiënte verwarming en textiel dat minder snel slijt. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Kruisland heeft een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Kruisland

De waterhardheid van het drinkwater in Kruisland bedraagt circa 6.38 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-kruisland-4756

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Watergenius Blue Line Advance
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Watercompany Softflow 20
 • Amysoft E-100
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aquacell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kruisland verklein je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €820.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Kruisland.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €165 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2075 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers zijn zo’n €700, zonder installeren. Een goed apparaat varieert tussen ongeveer €1450 en €1875 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder check je de huidige kosten van een waterontharder in Kruisland.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Zo kan men zonder gedoe en kosteloos monteurs, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €60
Mechanische waterontharderV.a €850
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1060
Onthardingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudscontractV.a €135 op jaarbasis
InstallatieVanaf €180
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Kruisland?
De hardheid in Kruisland is gemiddeld 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant bedraagt 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Kruisland.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, lekker water uit de kraan, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie