Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Heen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in De Heen heeft als doel kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs bekijk je handige info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in De Heen.
 • Hierdoor ontstaan situaties als een droge huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: lager stroom- en gasverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €335 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid De HeenHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4655
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Glascorrosie.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen De Heen

Heb je in huis last van een onnodig hoge energierekening en/of minder lekker water uit de kraan? Veel Nederlanders lossen dit op met een elektrische waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachtere was en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Steenbergen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in De Heen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in De Heen?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in De Heen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • De Heen heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld een beter presterende CV-ketel, zachter wasgoed en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in De Heen

De waterhardheid van het drinkwater in De Heen is ongeveer 6.38 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-de-heen-4655

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Puricom Stratos UFW25
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Watergenius HWS 1500
 • Ecowater ESM 11

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Pentair Fleck) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in De Heen minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €775.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in De Heen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €135 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1800 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers beginnen bij €800 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €1825 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder tref je de geschatte kosten van een waterontharder in De Heen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en vandaag nog specialisten, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €110
Waterontharder (mechanisch)Rond de €790
Elektrische waterontharderC.a. €1100
Zouttabletten€30 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €145 op jaarbasis
MontageVanaf €240
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in De Heen?
De hardheid van het water in De Heen ligt op 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld a.d.h.v. pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in De Heen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een minder droge huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie