Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dinteloord

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtslibbende waterleidingen of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Dinteloord zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Hier check je handige info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Dinteloord.
 • Dit is de oorsprong van problemen als droge haren na een douchebeurt en verstopte leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €275 per jaar.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid DinteloordZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4671
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Dinteloord

Heb jij genoeg van een irriterende huid en bittere thee en koffie? Een groot deel van de mensen kiezen een goede waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, heerlijk zachte kleding en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Steenbergen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Dinteloord heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Voordeligste waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Dinteloord?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Dinteloord. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Dinteloord heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed om te weten: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Dinteloord

De waterhardheid van het water in Dinteloord bedraagt circa 6.38 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-dinteloord-4671

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Remon Waterontharders Angara
 • BWT AQA smart
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Atag Descale 10

Zo werkt een waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pallas) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Dinteloord verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €870.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Dinteloord.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Van €155 voor magnetische ontharders tot een slordige €1950 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en het vermogen. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontkalkers starten vanaf €780, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1200 en €2225 incl. installatie. In de onderstaande tabel check je de actuele kosten van een waterontharder in Dinteloord.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Zo kan men gemakkelijk en snel installatiebedrijven, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €50
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €650
Elektrische waterontharderV.a €990
Regeneratiezout€30 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €115 per 12 maanden
InstallatieVanaf €190
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Dinteloord?
De waterhardheid in Dinteloord is grofweg 6.38 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant schatten we op 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen gunstig energieverbruik en geen strepen meer op glas en lak.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Dinteloord.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, een betere smaak van het water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, niet langer last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie