Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuw-Vossemeer

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Nieuw-Vossemeer heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je praktische informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Nieuw-Vossemeer.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals onnodig veel zeepverbruik en matig presterende cv installaties.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €240 op jaarbasis.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Nieuw-VossemeerTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4681
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Nieuw-Vossemeer

Zit jij in de woning ook met situaties als een onnodig hoge energierekening en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Meer en meer woningeigenaren plaatsen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Steenbergen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Nieuw-Vossemeer wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goede waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Nieuw-Vossemeer?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Nieuw-Vossemeer. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt smaakvoller water en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Nieuw-Vossemeer heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Nieuw-Vossemeer

De waterhardheid van het water in Nieuw-Vossemeer bedraagt circa 6.38 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuw-vossemeer-4681

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Remon Waterontharders Kupa
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Lubron Proline SXT2
 • Kinetico Kube 15
 • Erie IQsoft Eco9

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Siata) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nieuw-Vossemeer verklein je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €900.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Nieuw-Vossemeer.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €80 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2225 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Behalve deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontkalkers lopen op vanaf €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1350 en €2025 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Nieuw-Vossemeer.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder problemen en snel installatiebedrijven, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €75
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €770
Elektrische waterontharderBegint bij €1020
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €160 (jaarbasis)
InstallatieVanaf €170
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Nieuw-Vossemeer?
De hardheid van het kraanwater in Nieuw-Vossemeer is plus minus 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant bedraagt 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: kleding en ander textiel gaat langer mee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nieuw-Vossemeer.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie