Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Musselkanaal

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Musselkanaal heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs tref je uitgebreide info aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.20 dH in Musselkanaal.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere droog haar na het douchen en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en fris water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €350 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid MusselkanaalTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9581
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Musselkanaal

Heb je in huis last van geïrriteerde huid en/of kalk op de lak van de auto? Een groeiend aantal huizenbezitters kiezen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, geen strepen meer op glas en lak, minder huidproblemen en huidirritaties en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Stadskanaal vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Musselkanaal hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Waterontkalker informatie.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Musselkanaal?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Musselkanaal. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en zijdezachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Musselkanaal ontvangt een waterhardheid van 6.20. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Musselkanaal

De waterhardheid van het drinkwater in Musselkanaal is om en nabij de 6.20 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-musselkanaal-9581

Interessante installaties

 • Puricom Stratos UFW25
 • Delta Morava
 • Delta Tibera
 • Delta Tibera
 • Waterluxe Combi 25

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Siata) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Musselkanaal reduceert je de dH waarde van 6.20 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als het waterverbruik, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €970.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Musselkanaal.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Van €110 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1575 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk en model, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontharders starten vanaf €770, excl. installatie. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1250 en €1800 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Musselkanaal.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Zo kan men zonder gedoe en gratis installateurs, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €95
Mechanische waterontharderC.a. €790
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1020
Tabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudCirca €130 per 12 maanden
PlaatsingRond de €270
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Musselkanaal?
De hardheid van het kraanwater in Musselkanaal is ongeveer 6.20 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen schatten we op 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld middels een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Musselkanaal.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie