Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Onstwedde

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Onstwedde leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op deze website verzamel je handige info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 6.20 dH in Onstwedde.
 • Dit kan zorgen voor situaties als kalkaanslag en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €310 per jaar.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid OnstweddeHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9591
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

De voordelen van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Onstwedde

Zit jij in de woning ook met situaties als droge haren na een douchebeurt en hoog shampoo/zeepverbruik? Flink wat Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, betere smaak van water en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Stadskanaal zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Onstwedde hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Beste ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenApparatuur zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Onstwedde?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Onstwedde. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Onstwedde heeft een gemeten waterhardheid van 6.20. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Onstwedde

De waterhardheid van het water in Onstwedde is ongeveer 6.20 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-onstwedde-9591

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Remon Waterontharders Angara
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • Delta Onega duplex

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Whirlpool) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Onstwedde reduceert je de dH waarde van 6.20 naar een Dh onder de 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €770.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Onstwedde.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €115 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2250 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Buiten deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontharders beginnen bij €670 (zonder installatiewerk). Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1475 en €2050 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Onstwedde.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en snel installateurs, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €160
Waterontharder (mechanisch)Rond de €840
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1040
Onthardingstabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudscontractC.a. €80 per 12 maanden
MontagekostenCirca €220
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Onstwedde?
De waterhardheid in Onstwedde is grofweg 6.20 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen ligt rond de 10.79 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd via een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Onstwedde.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, zacht en fris water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie