Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Mussel

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Mussel heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl tref je uitgebreide info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.20 dH in Mussel.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals een droge huid en hoger gasverbruik.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €350 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid MusselWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9584
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Het effect van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Mussel

Zit jij thuis ook met slecht functionerende apparaten of kalk op de lak van de auto? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen plaatsen een elektrische waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een glanzende vaat en een lager energieverbruik. In de gemeente Stadskanaal opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Mussel was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Ontharder informatie.

PositiefUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Mussel?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Mussel. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Mussel ontvangt een waterhardheid van 6.20. Definitie: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • O.a. lagere energierekening, minder last van een droge huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Mussel

De waterhardheid van het leidingwater in Mussel ligt op ong. 6.20 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-mussel-9584

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • Watergenius Blue Line Max
 • Atag Descale 30
 • Mooiwater Compact

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Mussel verklein je de dH waarde van 6.20 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €875.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Mussel.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met vakmannen voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit loopt van €145 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1800 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk en model, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €760, zonder installeren. Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1525 en €1700 inclusief plaatsing. In onderstaande schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Mussel.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Zo kan je zonder problemen en kosteloos vakmannen, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €80
Waterontharder (mechanisch)Circa €850
Waterontharder (elektronisch)Circa €1190
Zouttabletten€27,50 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €130 op jaarbasis
MontageBegint bij €210
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Mussel?
De hardheid van het leidingwater in Mussel is grofweg 6.20 dH. De waarde in de provincie Groningen ligt rond de 10.79 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere kleding die langer mooi blijft en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Mussel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie