Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vledderveen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, water met een vreemde smaak of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Vledderveen heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 6.20 dH in Vledderveen.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als geïrriteerde huid en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €335 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid VledderveenWerkingGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9585
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Geïrriteerde huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Vledderveen

Wil jij ook af van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en strepen op de ramen? Steeds meer woningeigenaren nemen een elektrische waterontharder. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Stadskanaal werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Vledderveen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Ontkalker informatie.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Vledderveen?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Vledderveen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt ren glanzende vaat en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Vledderveen ontvangt een waterhardheid van 6.20. Definitie: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Vledderveen

De waterhardheid van het leidingwater in Vledderveen ligt op ong. 6.20 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-vledderveen-9585

Bekende modellen en merken

 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • General electric GXOF18KE
 • Mooiwater Grande
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pentair Fleck) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Vledderveen reduceert je de dH waarde van 6.20 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €770.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Vledderveen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €135 voor een magnetische ontharder tot ruim €1675 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. In aanvulling op deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontkalkers starten vanaf €690 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1650 en €2000 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Vledderveen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en kosteloos monteurs, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €155
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €870
Waterontharder (elektrisch)Circa €1130
Onthardingstabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudscontractVanaf €140 (jaarbasis)
PlaatsingBegint bij €275
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Vledderveen?
De hardheid van het kraanwater in Vledderveen ligt rond de 6.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen komt uit op ongeveer 10.79 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere verwarming en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Vledderveen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie