Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ruisbroek

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 14,78 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Ruisbroek zorgt voor kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je uitgebreide informatie over diverse types waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 14,78 dH in Ruisbroek.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals apparaten die slecht werken en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €230 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid RuisbroekFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteSint-Pieters-Leeuw
Postcode1601
Gem. Gasverbruik M31.515 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3400 kWh
Gem. Waterhardheid14,78 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Ruisbroek

Wil jij ook af van droge haren na een douchebeurt en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Veel Belgen kiezen een slimme waterontkalker. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en besparen op de energiekosten. In de gemeente Sint-Pieters-Leeuw zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Ruisbroek was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke ontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ruisbroek?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Ruisbroek. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en textiel dat langer mee gaat. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Ruisbroek kent een waterhardheid van 14,78. Dit houdt in Hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Ruisbroek

De waterhardheid van het water in Ruisbroek bedraagt ongeveer 14,78 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 14,78 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 42,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-ruisbroek-1601

Vaak gekozen modellen

 • Delta Rusela
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Lubron Proline SXT2
 • Fegon AquaStar S1000 HE

Hoe werkt de waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Clean) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ruisbroek reduceer je de dH waarde van 14,78 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden twee installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €970.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Ruisbroek.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €140 voor magnetische ontharders tot ruim €1675 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Behalve deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in deze systemen starten vanaf €680, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1650 en €2150 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de huidige kosten van een waterverzachter in Ruisbroek.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe snel monteurs, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €60
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €730
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1160
Tabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudskostenVanaf €110 p/jaar
MontageCirca €210
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Ruisbroek?
De waterhardheid in Ruisbroek is gemiddeld 14,78 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant is ongeveer 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: lagere energiekosten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. O.a. een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De werking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ruisbroek.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie