Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oudenaken

Heb je last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 14,78 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Oudenaken heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze website check je handige info met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 14,78 dH in Oudenaken.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld een droge huid en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, een glanzende vaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €255 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OudenakenHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteSint-Pieters-Leeuw
Postcode1600
Gem. Gasverbruik M31.505 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3300 kWh
Gem. Waterhardheid14,78 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oudenaken

Zit jij thuis ook met een te hoge stroomrekening en/of witte aanslag op het glaswerk? Veel woningeigenaren kiezen een professionele waterontkalker. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een zachte huid na bad of douche en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Sint-Pieters-Leeuw vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Oudenaken heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Professionele ontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oudenaken?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Oudenaken. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Oudenaken heeft een waterhardheid van 14,78. Concreet: Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld apparatuur die langer meegaat, lekkerdere koffie en thee en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Oudenaken

De waterhardheid van het water in Oudenaken bedraagt ongeveer 14,78 Duitse graden. Dit betekent dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 14,78 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 42,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-oudenaken-1600

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Onega duplex
 • Atag Descale 30
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Lubron Softstar SXT2
 • Fegon AquaStar 800 SHE

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Kenmore) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Oudenaken minimaliseer je de dH waarde van 14,78 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan twee installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €920.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Oudenaken.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit loopt van €75 voor magnetische ontharders tot meer dan €2100 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontharders beginnen bij €840, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1325 en €2000 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel check je de actuele kosten van een waterverzachter in Oudenaken.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en snel installatiebedrijven, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €120
Waterontharder (mechanisch)Rond de €790
Elektrische waterontharderRond de €1190
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €95 op jaarbasis
MontageBegint bij €250
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Oudenaken?
De hardheid van het water in Oudenaken is grofweg 14,78 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant is circa 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. Denk hierbij aan comfortabel douchen, smaakvoller water, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oudenaken.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie