Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vlezenbeek

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 14,78 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Vlezenbeek maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl tref je belangrijke informatie over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 14,78 dH in Vlezenbeek.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals strepen op je ruiten en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: een beter presterende CV-ketel, zijdezachte kleding en huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €230 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid VlezenbeekWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteSint-Pieters-Leeuw
Postcode1602
Gem. Gasverbruik M31.520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3450 kWh
Gem. Waterhardheid14,78 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Vlezenbeek

Wil jij ook af van slecht functionerende apparaten en/of te veel schoonmaken? Steeds meer huishoudens bestellen een slimme waterontkalker. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Sint-Pieters-Leeuw werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Vlezenbeek wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Vlezenbeek?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Vlezenbeek. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een lagere energierekening en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Vlezenbeek heeft een gemeten waterhardheid van 14,78. Dit staat voor Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed om te weten: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Vlezenbeek

De waterhardheid van het water in Vlezenbeek ligt op ong. 14,78 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 14,78 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 42,09 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-vlezenbeek-1602

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Delta Simplex compact
 • Atlantis AT210
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Mooiwater Mini
 • Fegon AquaStar 1400 SHE

Technische uitleg werking waterontkalker

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterverzachters (van merken zoals Ecowater) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vlezenbeek verklein je de dH waarde van 14,78 naar een Dh onder de 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout hangt af van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een concurrerend tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €900.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Vlezenbeek.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De investering van een waterontharder liggen nogal uiteen. Van €85 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1900 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Naast deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers starten bij €770, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €1700 inclusief inregelen. In het volgende schema bieden we de geschatte kosten van een waterverzachter in Vlezenbeek.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Zo kan je gemakkelijk en snel experts, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €145
Mechanische waterontharderC.a. €800
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1050
Onthardingstabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractC.a. €125 per 12 maanden
PlaatsingVanaf €200
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Vlezenbeek?
De hardheid in Vlezenbeek is circa 14,78 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant is circa 16,91 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vlezenbeek.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie