Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Laureins-Berchem

Heb je last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 14,78 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Sint-Laureins-Berchem zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten vind je handige informatie alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 14,78 dH in Sint-Laureins-Berchem.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld apparaten die slecht werken en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €245 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid Sint-Laureins-BerchemTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteSint-Pieters-Leeuw
Postcode1600
Gem. Gasverbruik M31.510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3350 kWh
Gem. Waterhardheid14,78 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Sint-Laureins-Berchem

Heb je last van een irriterende huid en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een aanzienlijk aantal Belgen nemen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zacht en fris water en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Sint-Laureins-Berchem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Aanbieding ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sint-Laureins-Berchem?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Sint-Laureins-Berchem. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Sint-Laureins-Berchem heeft een geschatte waterhardheid van 14,78. Dat betekent Hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Sint-Laureins-Berchem

De waterhardheid van het leidingwater in Sint-Laureins-Berchem is ongeveer 14,78 dH. Dit betekent dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 14,78 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 42,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-laureins-berchem-1600

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Delta Ontario duplex
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Lubron Proline Classic
 • Fegon AquaStar B-1000 ES

Zo werkt een waterontkalker

De basis is eenvoudig: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aquacell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Laureins-Berchem reduceert je de dH waarde van 14,78 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden 2 producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €760.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Sint-Laureins-Berchem.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €65 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1950 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontharders starten bij €730 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1425 en €2200 inclusief inregelen. In onderstaande schema vind je de actuele kosten van een waterverzachter in Sint-Laureins-Berchem.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk supersnel modellen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €75
Mechanische waterontharderCirca €720
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1210
Reinigingszout€40 per 75 kg
OnderhoudstarievenCirca €115 op jaarbasis
InstallatiekostenV.a €190
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Sint-Laureins-Berchem?
De waterhardheid in Sint-Laureins-Berchem is ongeveer 14,78 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant is om en nabij de 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, zacht en fris water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Sint-Laureins-Berchem.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, zacht en fris water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie