Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Scherpenheuvel

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 8,40 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Scherpenheuvel leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier vind je belangrijke informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 8,40 dH in Scherpenheuvel.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals veel schoonmaakwerk en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €210 per jaar.

Onderwerpen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid ScherpenheuvelZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteScherpenheuvel-Zichem
Postcode3270
Gem. Gasverbruik M31.595 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4000 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een glanzende vaat.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Scherpenheuvel

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening en kalkaanslag op kranen en tegels? Een toenemende groep Vlamingen bestellen een elektrische waterontkalker. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachter wasgoed en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Scherpenheuvel-Zichem kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Scherpenheuvel heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede ontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Scherpenheuvel?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Scherpenheuvel. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel zacht en fris water en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Scherpenheuvel heeft een geschatte waterhardheid van 8,40. Dit houdt in Normaal water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. lager energieverbruik, heerlijk zachte kleding en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Scherpenheuvel

De waterhardheid van het water in Scherpenheuvel is 8,40 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-scherpenheuvel-3270

Veel gekozen merken

 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Erie IQsoft Eco12
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Scherpenheuvel minimaliseer je de dH waarde van 8,40 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €875.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Scherpenheuvel.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1800 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk en model, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Buiten deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontharders zijn zo’n €700 (montage niet inbegrepen). Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1325 en €1875 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Scherpenheuvel.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan je eenvoudig snel experts, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €145
Mechanische waterontharderVanaf €860
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1170
Regeneratiezout€17,50 per 25 kg
OnderhoudCirca €95 op jaarbasis
InstallatiekostenBegint bij €160
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Scherpenheuvel?
De hardheid in Scherpenheuvel bedraagt 8,40 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant is doorgaans 16,91 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor een beter presterende CV-ketel en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Scherpenheuvel.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie