Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Testelt

Wil jij ook af van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 8,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Testelt leidt tot kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl lees je praktische info over de waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH in Testelt.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals strepen op de ramen en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkere watersmaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €225 per 12 maanden.

Onderwerpen: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid TesteltTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteScherpenheuvel-Zichem
Postcode3272
Gem. Gasverbruik M31.410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4200 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Testelt

Heb je last van dichtslibbende waterleidingen en kalkstrepen op ramen? Meer en meer Vlamingen kiezen voor de installatie van een elektrische waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachter wasgoed en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Scherpenheuvel-Zichem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Testelt was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste verzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Testelt?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Testelt. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Testelt heeft een gemeten waterhardheid van 8,40. Dat betekent Normaal water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Testelt

De waterhardheid van het leidingwater in Testelt bedraagt ongeveer 8,40 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Normaal water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-testelt-3272

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Hydrotense Seduction 22
 • Erie Slimline Eco11
 • BWT AQA life
 • 038waterontharder Compact 10
 • Remon Waterontharders Kupa

Hoe werkt de waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Clean) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Testelt verklein je de dH waarde van 8,40 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen twee types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €775.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Testelt.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €85 voor een magnetische ontharder tot ruim €1425 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontharders lopen op vanaf €670, excl. installatie. Een luxe installatie heeft een prijskaartje tussen de €1250 en €2075 incl. installatie. In de bijgaande tabel check je de geschatte kosten van een waterverzachter in Testelt.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Zo kan men gemakkelijk en snel modellen, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €150
Waterontharder (mechanisch)C.a. €830
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1150
Zout€15 voor 25 kilo
OnderhoudBegint bij €85 op jaarbasis
PlaatsingskostenRond de €150
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Testelt?
De hardheid van het kraanwater in Testelt bedraagt 8,40 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant komt uit op ongeveer 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor lagere energierekening en minder poetsen en boenen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Zoals een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Testelt.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie