Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Messelbroek

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8,40 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Messelbroek zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal tref je handige informatie over diverse types waterontharders: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 8,40 dH in Messelbroek.
 • Dit is de oorsprong van onder andere kalkstrepen op glas en lak en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachter wasgoed en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €260 per 12 maanden.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid MesselbroekWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteScherpenheuvel-Zichem
Postcode3272
Gem. Gasverbruik M31.405 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4150 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een irriterende huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Messelbroek

Zit jij thuis ook met een inefficiënte hr-ketel en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Veel woningeigenaren lossen dit op met een professionele waterontkalker. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder zeep en wasmiddel nodig, heerlijk zachte kleding en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Scherpenheuvel-Zichem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Messelbroek hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede verzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Messelbroek?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Messelbroek. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een zachte huid en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Messelbroek zit met een waterhardheid van 8,40. Dat betekent Normaal water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding die langer mooi blijft en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Messelbroek

De waterhardheid van het leidingwater in Messelbroek bedraagt ongeveer 8,40 dH. Dit betekent dat het water Normaal water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-messelbroek-3272

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Hydrotense Seduction 16
 • Erie Slimline Eco8
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Watts OneFlow
 • Remon Waterontharders Kama

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterverzachters (van bijv. GE) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Messelbroek verlaag je de dH waarde van 8,40 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €810.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Messelbroek.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €115 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2100 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €740, excl. installatie. Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1225 en €1850 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Messelbroek.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en zonder kosten vakmannen, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €105
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €700
Elektronische waterontharderVanaf €1050
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €100 p/jaar
InstallatiekostenVanaf €150
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Messelbroek?
De waterhardheid in Messelbroek ligt op 8,40 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant komt uit op ongeveer 16,91 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: kleding die langer mooi blijft en textiel slijt minder snel.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd via het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Messelbroek.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, een lekkere watersmaak, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie