Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder St. Willebrord

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.84 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in St. Willebrord heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs bekijk je nuttige info info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.84 dH in St. Willebrord.
 • Dit is de oorsprong van onder andere een witte aanslag op het glaswerk en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, fris kraanwater en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €275 per jaar.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid St. WillebrordHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4711
Gem. Gasverbruik M31750 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37000 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Huidirritaties.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen St. Willebrord

Wil jij ook af van slecht functionerende apparaten of bittere smakende thee? Flink wat huishoudens nemen een professionele waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, betere smaak van water en kalkvrije leidingen. In de gemeente Rucphen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in St. Willebrord was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Aanbieding ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in St. Willebrord?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in St. Willebrord. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • St. Willebrord ontvangt een waterhardheid van 7.84. Definitie: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Onder andere verlaging van de maandlasten voor energie, water met een lekkere smaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in St. Willebrord

De waterhardheid van het water in St. Willebrord is 7.84 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-st-willebrord-4711

Interessante installaties

 • SuperSoft SuperSoft
 • Kinetico Premier Compact HF
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Amysoft E-100
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Whirlpool) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in St. Willebrord reduceert je de dH waarde van 7.84 naar een Dh onder de 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €810.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in St. Willebrord.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Van €140 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2225 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterontharders beginnen bij €660, excl. installatie. Een goede installatie zit ergens tussen de €1575 en €1775 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in St. Willebrord.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en gratis specialisten, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €125
Mechanische waterontharderBegint bij €820
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1120
Reinigingszout€50 per 100 kg
OnderhoudscontractV.a €90 (jaarbasis)
MontageRond de €160
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in St. Willebrord?
De hardheid van het leidingwater in St. Willebrord schatten we op 7.84 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant is ongeveer 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in St. Willebrord.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie