Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sprundel

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, vies water of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.84 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Sprundel leidt tot kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal lees je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.84 dH in Sprundel.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals strepen op je ruiten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €325 per jaar.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid SprundelHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4714
Gem. Gasverbruik M31750 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37000 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Sprundel

Ben jij ook klaar met een erg droge huid en veel schoonmaakproducten nodig? Een toenemende groep woningeigenaren nemen een goede waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Rucphen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Sprundel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Sprundel?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Sprundel. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Sprundel heeft een geschatte waterhardheid van 7.84. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, lekkere watersmaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Sprundel

De waterhardheid van het leidingwater in Sprundel bedraagt circa 7.84 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-sprundel-4714

Vaak geplaatste ontharders

 • Waterboss 700 CWB700n
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Watercompany Softflow 15
 • BWT Rondomat 100M
 • Boshuis Duolux plus 150

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Durlem) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sprundel reduceer je de dH waarde van 7.84 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €975.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Sprundel.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €60 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2225 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontharders zijn zo’n €790, excl. installatie. Een slimme installatie varieert tussen ongeveer €1200 en €2225 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Sprundel.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder gedoe supersnel merken, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €120
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €780
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1180
Zout€15 per 25 kg
OnderhoudBegint bij €135 per beurt
InstallatiekostenRond de €175
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Sprundel?
De waterhardheid in Sprundel bedraagt 7.84 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant ligt op 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als efficiëntere verwarming en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sprundel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, fris kraanwater, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie