Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schijf

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.84 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Schijf zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina vind je nuttige informatie aangaande waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 7.84 dH in Schijf.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals glascorrosie en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkere watersmaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €325 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid SchijfZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4721
Gem. Gasverbruik M31750 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37000 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere energiekosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een erg droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Schijf

Wil je definitief afrekenen met een irriterende huid en/of onnodig veel schoonmaken? Veel Nederlanders lossen dit op met een elektrische waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, geen strepen meer op glas en lak, zachtere was en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Rucphen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Schijf hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Professionele ontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Schijf?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Schijf. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt een verlaging van de maandlasten voor energie en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Schijf kent een waterhardheid van 7.84. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Schijf

De waterhardheid van het leidingwater in Schijf is ongeveer 7.84 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-schijf-4721

Interessante installaties

 • Waterboss 900
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Kinetico Ergo 9
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • AEG 18 L

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Delta) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Schijf reduceert je de dH waarde van 7.84 naar een zachte 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €930.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Schijf.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €70 voor magnetische ontharders tot wel €1750 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Naast deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontkalkers starten bij €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1225 en €1700 inclusief inregelen. In het volgende schema bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Schijf.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig snel specialisten, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €125
Mechanische waterontharderC.a. €700
Elektrische waterontharderC.a. €980
Tabletten€15 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €105 per beurt
InstallatieRond de €150
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Schijf?
De hardheid van het kraanwater in Schijf is gemiddeld 7.84 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant is doorgaans 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: efficiëntere verwarming en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een zachte huid, fris kraanwater, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld middels natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De werking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Schijf.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie