Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zegge

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.84 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Zegge leidt tot water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal verzamel je belangrijke informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.84 dH in Zegge.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals water met een vreemde smaak en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: een beter presterende CV-ketel, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €225 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid ZeggeFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4735
Gem. Gasverbruik M31750 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37000 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

Het effect van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Zegge

Heb je in huis last van slecht werkende huishoudelijke apparaten of wit uitslaande wanden en tegels? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen kiezen een professionele waterontharder. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, kleding en ander textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Rucphen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Zegge gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zegge?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Zegge. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot zacht en fris water en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Zegge heeft een gemeten waterhardheid van 7.84. Dit staat voor matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • O.a. lager energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Belangrijk: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Zegge

De waterhardheid van het water in Zegge is ongeveer 7.84 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-zegge-4735

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Erie Slimline Eco11
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Erie Slimline Eco30

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Delta) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Zegge verlaag je de dH waarde van 7.84 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €930.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, de smart-functies en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Zegge.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €150 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1400 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontkalkers zijn zo’n €760, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1200 en €1800 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Zegge.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en zonder kosten vakmannen, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €70
Mechanische waterontharderV.a €690
Elektronische waterontharderC.a. €1000
Onthardingszout€15 per 25 kg
OnderhoudstarievenVanaf €95 op jaarbasis
MontageBegint bij €230
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Zegge?
De waterhardheid in Zegge is circa 7.84 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant is ongeveer 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als verminderde eczeem klachten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zegge.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie