Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Posterholt

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Posterholt zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina verzamel je bruikbare informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Posterholt.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld een witte aanslag op het glaswerk en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €270 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid PosterholtWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6061
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32700 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Posterholt

Wil je definitief afrekenen met een te hoge stroomrekening en/of kalk op de lak van de auto? Steeds meer huishoudens nemen een professionele waterontharder. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zacht en smaakvol water en besparen op de energiekosten. In de gemeente Roerdalen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Posterholt heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Goede verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Posterholt?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Posterholt. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel lagere stookkosten en je kleding blijft langer mooi. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Posterholt zit met een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Posterholt

De waterhardheid van het water in Posterholt is ongeveer 7.34 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-posterholt-6061

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Kinetico Ergo 18
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Waterluxe Duo 7

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Siata) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Posterholt verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Posterholt.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met vakmannen voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €55 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2050 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk en model, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van ontharders beginnen bij €720 (montage niet inbegrepen). Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €1900 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Posterholt.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Zo kan je gemakkelijk supersnel experts, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €145
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €810
Waterontharder (elektrisch)V.a €960
Reinigingszout€30 per 50 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €100 op jaarbasis
InstallatieCirca €175
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Posterholt?
De hardheid van het leidingwater in Posterholt ligt op 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg is ongeveer 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Posterholt.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie