Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Botlek Rotterdam

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Botlek Rotterdam heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website tref je belangrijke informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Botlek Rotterdam.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als droog haar na het douchen en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, minder huidproblemen en huidirritaties en het textiel gaat langer mee.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €215 per jaar.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Botlek RotterdamTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode3197
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32700 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Botlek Rotterdam

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen en/of witte aanslag op het glaswerk? Meer en meer Hollanders en Belgen plaatsen een goede waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een lager energieverbruik. In de gemeente Roerdalen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Botlek Rotterdam hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Waterverzachter informatie.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Botlek Rotterdam?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Botlek Rotterdam. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een mooie besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op bestek en servies. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Botlek Rotterdam zit met een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkerdere koffie en thee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Botlek Rotterdam

De waterhardheid van het drinkwater in Botlek Rotterdam ligt op ong. 7.34 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-botlek-rotterdam-3197

Interessante installaties

 • Watergenius HWS 1500
 • Kinetico Mini KB
 • Delta Duplex unit
 • Bayard Tenera 28
 • Remon Waterontharders Kama

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tubilite) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Botlek Rotterdam verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €800.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Botlek Rotterdam.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met vakmannen voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €100 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1425 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontharders lopen op vanaf €840 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1125 en €2025 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Botlek Rotterdam.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en direct monteurs, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €125
Waterontharder (mechanisch)C.a. €670
Elektronische waterontharderC.a. €1010
Zout€27,50 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €160 per jaar
PlaatsingskostenVanaf €175
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Botlek Rotterdam?
De hardheid van het leidingwater in Botlek Rotterdam is circa 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is grofweg 7.36 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Denk aan een zachte huid en droog haar, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het systeem gereinigd aan de hand van zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is nodig voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Botlek Rotterdam.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, een lekkere watersmaak, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie