Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sint Odiliënberg

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, water met een vreemde smaak of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Sint Odiliënberg leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten bekijk je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Sint Odiliënberg.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld bittere thee koffie en verstopte leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, een glanzende vaat en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €270 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Sint OdiliënbergWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6077
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32700 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Sint Odiliënberg

Heb je last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of strepen op de ramen? Een toenemende groep huizenbezitters installeren een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, geen strepen meer op glas en lak, zacht en smaakvol water en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Roerdalen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Sint Odiliënberg heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sint Odiliënberg?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Sint Odiliënberg. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Sint Odiliënberg heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, een zachte huid na bad of douche en minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Sint Odiliënberg

De waterhardheid van het water in Sint Odiliënberg is om en nabij de 7.34 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-sint-odilienberg-6077

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Kinetico Kube 6
 • Kinetico Essential 8
 • North Star 11ED
 • Atag Descale 10
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Kenmore) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint Odiliënberg verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €880.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Sint Odiliënberg.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €75 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2125 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontkalkers starten vanaf €830, zonder installeren. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1625 en €2125 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Sint Odiliënberg.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je eenvoudig en snel modellen, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €60
Mechanische waterontharderBegint bij €770
Elektronische waterontharderBegint bij €900
Tabletten€40 voor 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €130 per beurt
InstallatieRond de €210
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Sint Odiliënberg?
De hardheid van het water in Sint Odiliënberg ligt rond de 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is om en nabij de 7.36 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De werking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint Odiliënberg.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, een lekkere watersmaak, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie