Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Herkenbosch

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Herkenbosch heeft als effect kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl check je bruikbare informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Herkenbosch.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als huidirritaties en een hoge energierekening.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €210 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid HerkenboschWerkingInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6075
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32700 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Betere smaak van water.
 • Lagere stookkosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Herkenbosch

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen en/of veel schoonmaakproducten nodig? Een groeiend aantal mensen kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchekop, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Roerdalen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Herkenbosch was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Herkenbosch?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Herkenbosch. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel minder huidproblemen en huidirritaties en zijdezachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Herkenbosch heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lagere stookkosten, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Herkenbosch

De waterhardheid van het leidingwater in Herkenbosch is ongeveer 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-herkenbosch-6075

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Kinetico Kube 15
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • Kinetico Ergo 9
 • Mooiwater Mini+
 • BWT AQA Perla Duo

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Autotrol) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Herkenbosch verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €900.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Herkenbosch.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1950 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontkalkers beginnen bij €700 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €2025 incl. installatie. In de bijgaande tabel achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Herkenbosch.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en zonder kosten specialisten, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €150
Mechanische waterontharderCirca €670
Elektronische waterontharderBegint bij €940
Tabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudV.a €90 op jaarbasis
PlaatsingskostenC.a. €200
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Herkenbosch?
De waterhardheid in Herkenbosch is gemiddeld 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is grofweg 7.36 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Herkenbosch.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, smaakvoller water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie