Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Montfort

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, vies water of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Montfort maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs check je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Montfort.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld aanslag op servies en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €270 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid MontfortHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6065
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32700 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Montfort

Wil je definitief afrekenen met een droge, geïrriteerde huid en kalkaanslag op kranen en tegels? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen nemen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, minder poetsen en boenen, textiel slijt minder snel en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Roerdalen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Montfort was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Duurzame verzachter.

PluspuntUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Montfort?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Montfort. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een beter presterende CV-ketel en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Montfort heeft een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Montfort

De waterhardheid van het leidingwater in Montfort is 7.34 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-montfort-6065

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Kinetico Essential
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Remon Waterontharders Sava
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Ecowater ESM25 CE+

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Ecowater) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Montfort verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €975.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het kost stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Montfort.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met product-specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1650 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontharders beginnen bij €820, zonder installeren. Een slimme installatie zit ergens tussen de €1450 en €2050 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Montfort.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en gratis merken, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €90
Mechanische waterontharderBegint bij €680
Elektrische waterontharderVanaf €950
Zouttabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €100 p/jaar
PlaatsingskostenV.a €160
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Montfort?
De hardheid van het leidingwater in Montfort is gemiddeld 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is grofweg 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Montfort.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie