Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Reusel-De Mierden

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, vies water of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9.41 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Reusel-De Mierden resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl check je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 9.41 dH in Reusel-De Mierden.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals glascorrosie en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €225 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Reusel-De MierdenHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5541
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37200 kWh
Gem. Waterhardheid9.41 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Reusel-De Mierden

Heb jij genoeg van slecht functionerende apparaten en/of te veel schoonmaken? Steeds meer woningeigenaren bestellen een professionele waterontharder. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding die langer mooi blijft en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Reusel-De Mierden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Reusel-De Mierden was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Beste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Reusel-De Mierden?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Reusel-De Mierden. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en geen kalkaanslag op bestek en servies. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Reusel-De Mierden kent een waterhardheid van 9.41. Concreet: hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Uit de test: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Reusel-De Mierden

De waterhardheid van het water in Reusel-De Mierden is 9.41 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 9.41 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-reusel-de-mierden-5541

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • North Star 11UD
 • Erie Slimline Eco8
 • Waterluxe Combi 12

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Van Marcke) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Reusel-De Mierden verklein je de dH waarde van 9.41 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €820.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Reusel-De Mierden.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €85 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1475 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in dergelijke installaties starten vanaf €830, excl. installatie. Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1625 en €2250 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Reusel-De Mierden.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Zo kan men moeiteloos en kosteloos specialisten, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €120
Waterontharder (mechanisch)Circa €690
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1030
Reinigingszout€40 per 75 kg
OnderhoudskostenCirca €115 (jaarbasis)
MontageC.a. €225
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Reusel-De Mierden?
De waterhardheid in Reusel-De Mierden is circa 9.41 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is ongeveer 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Reusel-De Mierden.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, meer smaak aan koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie