Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hulsel

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, vies water of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 9.41 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Hulsel heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs verzamel je belangrijke info aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 9.41 dH in Hulsel.
 • Dit is de oorsprong van onder andere een droge huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding die langer mooi blijft en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €240 per 12 maanden.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid HulselZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5096
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37200 kWh
Gem. Waterhardheid9.41 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Huidirritaties.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Hulsel

Zit jij in de woning ook met situaties als apparaten die slecht werken en apparatuur dat te snel stuk gaat? Een groot deel van de mensen kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, textiel slijt minder snel en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Reusel-De Mierden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Hulsel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding ontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Hulsel?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hulsel. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en geen strepen meer op glas en lak. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Hulsel zit met een waterhardheid van 9.41. Dat betekent hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Opmerking: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Hulsel

De waterhardheid van het water in Hulsel bedraagt ongeveer 9.41 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 9.41 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,80 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-hulsel-5096

Vaak geplaatste ontharders

 • Electrolux 18L
 • BWT AQA Perla 20
 • Erie Slimline Eco24
 • General electric GXOF27KE
 • Kinetico Premier Compact HE

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Honeywell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hulsel voer je de dH waarde terug van 9.41 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €830.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Hulsel.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €140 voor een magnetische ontharder tot wel €1500 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van dergelijke installaties starten bij €660, excl. installatie. Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €2200 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Hulsel.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Zo kan men zonder problemen supersnel merken, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €55
Mechanische waterontharderC.a. €800
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1010
Onthardingszout€17,50 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €105 per 12 maanden
InstallatieVanaf €240
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Hulsel?
De hardheid van het water in Hulsel ligt op 9.41 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant bedraagt 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet kopen voor het comfort. Zoals prettige douchebeurt, zacht en fris water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hulsel.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie