Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hooge Mierde

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 9.41 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Hooge Mierde heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website tref je praktische informatie met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 9.41 dH in Hooge Mierde.
 • Dit kan leiden tot situaties als geïrriteerde huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €345 op jaarbasis.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid Hooge MierdeHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5095
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37200 kWh
Gem. Waterhardheid9.41 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Hooge Mierde

Ben jij ook klaar met een te hoge stroomrekening en/of te veel schoonmaken? Flink wat Nederlanders plaatsen een goede waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag in de badkamer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, betere smaak van water en lagere stookkosten. In de gemeente Reusel-De Mierden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Hooge Mierde was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Hooge Mierde?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hooge Mierde. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Hooge Mierde zit met een waterhardheid van 9.41. Definitie: hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Hooge Mierde

De waterhardheid van het drinkwater in Hooge Mierde is ongeveer 9.41 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 9.41 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,80 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-hooge-mierde-5095

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Delta Simplex compact
 • Euro Combi 20 Fleck
 • Amysoft E-200
 • Kinetico Ergo 9

Zo werkt een waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Hooge Mierde reduceert je de dH waarde van 9.41 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €910.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Hooge Mierde.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van professionals voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €115 voor magnetische ontharders tot wel €2325 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Naast deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontharders zijn zo’n €660, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1600 en €1800 inclusief inregelen. In onderstaande schema vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Hooge Mierde.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig supersnel specialisten, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €100
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €820
Elektronische waterontharderRond de €1180
Reinigingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudscontractRond de €85 p/jaar
PlaatsingskostenRond de €200
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Hooge Mierde?
De waterhardheid in Hooge Mierde is gemiddeld 9.41 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is circa 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: lagere energiekosten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hooge Mierde.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie