Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Reusel

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 9.41 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Reusel maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs vind je bruikbare info over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 9.41 dH in Reusel.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere strepen op de ramen en hoger gasverbruik.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €215 per jaar.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid ReuselHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5541
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37200 kWh
Gem. Waterhardheid9.41 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Reusel

Wil je definitief afrekenen met irritaties aan de huid en doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groeiend aantal Nederlanders kiezen een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder poetsen en boenen, een glanzende vaat en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Reusel-De Mierden vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Reusel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Professionele ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Reusel?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Reusel. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en textiel dat minder snel slijt. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Reusel heeft een waterhardheid van 9.41. Dit houdt in hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Reusel

De waterhardheid van het drinkwater in Reusel is 9.41 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9.41 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,80 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-reusel-5541

Vind een vakman in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Digisoft DS-2000 HE
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • Atag Descale 5
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • Boshuis iQualQ Combi 100

Hoe werkt de waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Service) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Reusel verklein je de dH waarde van 9.41 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €920.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Reusel.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2025 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van deze systemen starten vanaf €740 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1250 en €1800 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Reusel.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze vergelijker en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en vandaag nog monteurs, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €150
Mechanische waterontharderBegint bij €800
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1150
Zout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudskostenV.a €130 per 12 maanden
MontageC.a. €150
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Reusel?
De hardheid in Reusel is gemiddeld 9.41 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant is plus minus 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals een besparing op de energierekening en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het comfort. Bijv. geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld via zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Reusel.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie