Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bladel

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Bladel maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website vind je uitgebreide info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Bladel.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als geïrriteerde huid en dichtgeslibde leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: lager energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €200 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid BladelWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5531
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33800 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Bladel

Heb je last van dichtgeslibde leidingen en/of wit uitslaande wanden en tegels? Veel Hollanders en Belgen bestellen een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, besparen op schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Bladel vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Bladel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Zuinigste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bladel?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Bladel. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel een meer gunstig energieverbruik en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Bladel heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Dat betekent vrij zacht water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Bladel

De waterhardheid van het water in Bladel is 4.98 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-bladel-5531

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • Atag Descale 20
 • Euro Combi compact 25
 • Watertotaal Euro Twin 10

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pentair Fleck) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Bladel reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €760.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Bladel.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €50 voor magnetische ontharders tot zo’n €1925 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Buiten deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontharders starten bij €700 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1600 en €2225 incl. installatie. In de onderstaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Bladel.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en vandaag nog specialisten, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €75
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €890
Waterontharder (elektrisch)Circa €1200
Tabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudBegint bij €95 (jaarbasis)
MontagekostenCirca €240
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Bladel?
De waterhardheid in Bladel is om en nabij de 4.98 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals zachter wasgoed en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. een minder droge huid, zacht en fris water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bladel.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: efficiëntere verwarming, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie