Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lage Mierde

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 9.41 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Lage Mierde heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website verzamel je belangrijke info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 9.41 dH in Lage Mierde.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals bittere thee en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, betere smaak van water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €285 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid Lage MierdeWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5094
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37200 kWh
Gem. Waterhardheid9.41 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Lage Mierde

Zit jij thuis ook met slecht werkende huishoudelijke apparaten en eindeloos schoonmaken? Een groot deel van de Nederlanders plaatsen een elektrische waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je hebt minder wasmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Reusel-De Mierden kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Lage Mierde hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterontharder.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Lage Mierde?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Lage Mierde. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en fris water en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Lage Mierde heeft een gemeten waterhardheid van 9.41. Dit staat voor hard water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en fris water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Lage Mierde

De waterhardheid van het leidingwater in Lage Mierde ligt op ong. 9.41 dH. Dit betekent dat het water hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9.41 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,80 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-lage-mierde-5094

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Kinetico Ergo 18

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Culligan) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lage Mierde voer je de dH waarde terug van 9.41 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een laag tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €940.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Lage Mierde.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €75 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1925 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Naast deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers zijn zo’n €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat varieert tussen ongeveer €1450 en €2200 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Lage Mierde.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men zonder problemen en gratis monteurs, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €105
Waterontharder (mechanisch)V.a €770
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1190
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudV.a €125 op jaarbasis
PlaatsingVanaf €230
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Lage Mierde?
De hardheid van het leidingwater in Lage Mierde is gemiddeld 9.41 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is doorgaans 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een minder droge huid, smaakvol water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is essentieel voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lage Mierde.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, betere smaak van water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie