Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heelsum

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Heelsum heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl lees je belangrijke info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.20 dH in Heelsum.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals aanslag op servies en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €255 per jaar.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid HeelsumHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6866
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27500 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Het effect van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Heelsum

Heb je in huis last van een droge, geïrriteerde huid en/of bittere smakende thee? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen kiezen een goede waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Renkum zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Heelsum hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Goede ontharder.

PluspuntBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Heelsum?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Heelsum. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Heelsum heeft een gemeten waterhardheid van 6.20. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Opmerking: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Heelsum

De waterhardheid van het leidingwater in Heelsum bedraagt ongeveer 6.20 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-heelsum-6866

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Bayard Tenera 22
 • Delta Rusela
 • Aquarex IMP Pro 18
 • AEG 22 L
 • North Star 22UD

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Kenmore) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Heelsum reduceer je de dH waarde van 6.20 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €930.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Heelsum.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1475 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters lopen op vanaf €810, excl. installatie. Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €1700 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder tref je de actuele kosten van een waterontharder in Heelsum.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en snel modellen, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €80
Waterontharder (mechanisch)V.a €680
Elektronische waterontharderVanaf €920
Onthardingszout€15 per 25 kg
OnderhoudC.a. €100 op jaarbasis
MontagekostenRond de €160
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Heelsum?
De waterhardheid in Heelsum is gemiddeld 6.20 dH. De waarde in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere een zachte huid, smaakvol water, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Heelsum.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lager energieverbruik, smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie