Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heveadorp

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Heveadorp maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier verzamel je uitgebreide info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.20 dH in Heveadorp.
 • Dit kan leiden tot situaties als een witte aanslag op het glaswerk en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, zachter wasgoed en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €220 per jaar.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid HeveadorpWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6869
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27500 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Heveadorp

Heb jij genoeg van irritaties aan de huid of hoog shampoo/zeepverbruik? Flink wat woningeigenaren lossen dit op met een slimme waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Renkum kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Heveadorp heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Heveadorp?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Heveadorp. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een mooie besparing op de energierekening en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Heveadorp ontvangt een waterhardheid van 6.20. Dit houdt in matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Uit de test: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Heveadorp

De waterhardheid van het water in Heveadorp bedraagt circa 6.20 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-heveadorp-6869

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Bayard Tenera 28
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Euro Combi 10 Fleck
 • Fegon AquaStar 1800 ES

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Delta) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Heveadorp minimaliseer je de dH waarde van 6.20 naar een fijne 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €840.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Heveadorp.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €70 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1600 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het type ontharder en het aantal liter. Behalve deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontharders starten bij €660, zonder installeren. Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1375 en €1800 incl. installatie. In de tabel hieronder achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Heveadorp.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Zo kan je moeiteloos en vandaag nog experts, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €80
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €810
Waterontharder (elektronisch)Circa €1190
Onthardingszout€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €85 p/jaar
PlaatsingC.a. €160
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Heveadorp?
De hardheid van het water in Heveadorp ligt op 6.20 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor verminderde eczeem klachten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Heveadorp.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, zacht en smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie