Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wolfheze

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Wolfheze heeft als doel kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina lees je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.20 dH in Wolfheze.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als irritaties aan de huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, lekkere watersmaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €280 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid WolfhezeTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6874
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27500 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Wolfheze

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen of bittere smakende thee? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, smaakvol water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Renkum kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Wolfheze gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Duurzame ontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Wolfheze?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Wolfheze. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Wolfheze ontvangt een waterhardheid van 6.20. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, betere smaak van water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Wolfheze

De waterhardheid van het leidingwater in Wolfheze is 6.20 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-wolfheze-6874

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Boshuis Combilux plus 100
 • Puricom Stratos UFW15
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Kinetico Sumo 2
 • Boshuis Combilux plus 100

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Whirlpool) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Wolfheze minimaliseer je de dH waarde van 6.20 naar een fijne 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €825.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wolfheze.

Reken af met kalk!

Kom in contact met specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €60 voor magnetische ontharders tot wel €1875 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontharders beginnen bij €680, excl. installatie. Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €1775 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Wolfheze.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Zo kan je makkelijk en snel experts, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €55
Mechanische waterontharderBegint bij €890
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1030
Zout€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenCirca €120 per jaar
MontagekostenRond de €160
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Wolfheze?
De waterhardheid in Wolfheze is ongeveer 6.20 dH. De waarde in de provincie Gelderland is grofweg 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals lager energieverbruik en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Wolfheze.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie