Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oosterbeek

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Oosterbeek resulteert in water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina verzamel je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 6.20 dH in Oosterbeek.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als een witte aanslag op het glaswerk en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, verminderde eczeem klachtenen veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €330 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid OosterbeekWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6861
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27500 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Oosterbeek

Wil je definitief afrekenen met geïrriteerde huid en/of onnodig veel schoonmaken? Een toenemende groep huishoudens bestellen een goede waterontharder. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, geen strepen meer op glas en lak, verminderde eczeem klachten en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Renkum opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Oosterbeek heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oosterbeek?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Oosterbeek. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel smaakvol water en textiel dat langer mee gaat. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Oosterbeek kent een waterhardheid van 6.20. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachter wasgoed en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Oosterbeek

De waterhardheid van het leidingwater in Oosterbeek is om en nabij de 6.20 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-oosterbeek-6861

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • Bayard Tenera 14
 • Mooiwater Grande
 • Waterluxe Duo 7
 • North Star 9UD
 • Amysoft E-300

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aquacell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oosterbeek verlaag je de dH waarde van 6.20 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €775.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Oosterbeek.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €145 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1425 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters beginnen bij €760 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1200 en €2250 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Oosterbeek.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en vandaag nog experts, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €60
Waterontharder (mechanisch)Circa €830
Elektrische waterontharderBegint bij €1050
Zout€45 per 100 kilo
OnderhoudstarievenV.a €150 per beurt
MontageC.a. €275
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Oosterbeek?
De hardheid in Oosterbeek is circa 6.20 dH. De waarde in de provincie Gelderland is doorgaans 6.34 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen kalkvrije leidingen en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het comfort. O.a. minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Oosterbeek.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie