Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Doorwerth

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, vies water of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Doorwerth leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze website vind je bruikbare informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.20 dH in Doorwerth.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als kalkstrepen op ramen en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €250 per 12 maanden.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid DoorwerthHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6865
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27500 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Doorwerth

Ben jij ook klaar met huidirritaties en strepen op de ramen? Een toenemende groep mensen installeren een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Renkum werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Doorwerth heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Zuinigste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Doorwerth?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Doorwerth. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een mooie besparing op de energierekening en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Doorwerth heeft een gemeten waterhardheid van 6.20. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan maandelijks lagere energielasten, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Doorwerth

De waterhardheid van het leidingwater in Doorwerth bedraagt circa 6.20 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-doorwerth-6865

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Bayard Tenera 18
 • Digisoft EC-500
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • General electric GE-26HI
 • Delta Tibera

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Bayard) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Doorwerth verklein je de dH waarde van 6.20 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €775.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Doorwerth.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €85 voor magnetische ontharders tot wel €1900 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties starten vanaf €810, excl. installatie. Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1475 en €1850 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel vind je de huidige kosten van een waterontharder in Doorwerth.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos supersnel experts, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €60
Waterontharder (mechanisch)V.a €740
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €990
Zout€27,50 per 50 kg
OnderhoudscontractCirca €140 p/jaar
PlaatsingRond de €160
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Doorwerth?
De hardheid van het kraanwater in Doorwerth is circa 6.20 dH. De waarde in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een fijne douchebeurt, smaakvol water, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Doorwerth.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, niet langer last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie