Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oldebroek

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of koffie of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 3.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Oldebroek heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs vind je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 3.90 dH in Oldebroek.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld huidirritaties en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energiekosten, zachter wasgoed en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €350 per 12 maanden.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OldebroekTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8096
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid3.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Oldebroek

Heb je last van droge haren na een douchebeurt of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Veel mensen installeren een slimme waterontharder. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, smaakvol water en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Oldebroek vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Oldebroek heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Beste verzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oldebroek?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Oldebroek. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot een lager energieverbruik en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Oldebroek kent een waterhardheid van 3.90. Dat betekent vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Oldebroek

De waterhardheid van het drinkwater in Oldebroek is 3.90 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 3.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 11,11 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-oldebroek-8096

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Waterluxe Duo 25
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Delta Morava
 • North Star 14UD
 • Puricom Stratos UFW25

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Aquacell) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Oldebroek verklein je de dH waarde van 3.90 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €940.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Oldebroek.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €130 voor een magnetische ontharder tot wel €2275 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van ontkalkers zijn zo’n €690, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem zit ergens tussen de €1225 en €2025 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Oldebroek.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijker en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk snel merken, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €110
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €730
Waterontharder (elektronisch)Circa €1010
Reinigingszout€30 per 50 kilo
OnderhoudskostenV.a €80 op jaarbasis
InstallatiekostenRond de €220
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Oldebroek?
De waterhardheid in Oldebroek komt uit op ong. 3.90 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland komt uit op ongeveer 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Oldebroek.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie