Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oosterwolde

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, vies water of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 3.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Oosterwolde leidt tot kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl lees je bruikbare informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 3.90 dH in Oosterwolde.
 • Dit is de oorsprong van problemen als kalk op de lak van de auto en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachter wasgoed en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €330 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid OosterwoldeFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8097
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid3.90 dH

Het effect van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Oosterwolde

Ben jij ook klaar met een droge huid en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een toenemende groep mensen bestellen een slimme waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, het textiel gaat langer mee en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Oldebroek vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Oosterwolde heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke ontharder.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Oosterwolde?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Oosterwolde. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Oosterwolde heeft een waterhardheid van 3.90. Definitie: vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een glanzende vaat en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Oosterwolde

De waterhardheid van het water in Oosterwolde is om en nabij de 3.90 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 3.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 11,11 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-oosterwolde-8097

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Amysoft E-100
 • Century CWS 100V/UF
 • Ecowater ESM 42
 • Mooiwater Mini+
 • Aquarex IMP Pro 14

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Aquacell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oosterwolde reduceer je de dH waarde van 3.90 naar een Dh onder de 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik hangt af van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €930.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Oosterwolde.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met vakmannen voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1525 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties starten vanaf €690, excl. installatie. Een luxe installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1250 en €1700 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Oosterwolde.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe supersnel merken, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €95
Waterontharder (mechanisch)V.a €800
Waterontharder (elektronisch)Rond de €980
Onthardingstabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudskostenCirca €90 p/jaar
InstallatieCirca €225
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Oosterwolde?
De waterhardheid in Oosterwolde is gemiddeld 3.90 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oosterwolde.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: efficiëntere verwarming, zacht en fris water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie