Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hattemerbroek

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 3.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Hattemerbroek resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website bekijk je belangrijke info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 3.90 dH in Hattemerbroek.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld droog haar na het douchen en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €250 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid HattemerbroekHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8094
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid3.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Irritaties aan de huid.
 • Glascorrosie.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Hattemerbroek

Heb jij genoeg van een irriterende huid of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Oldebroek zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Hattemerbroek gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Hattemerbroek?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Hattemerbroek. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een meer gunstig energieverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Hattemerbroek ontvangt een waterhardheid van 3.90. Dat betekent vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn structureel lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Hattemerbroek

De waterhardheid van het leidingwater in Hattemerbroek is om en nabij de 3.90 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 3.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 11,11 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hattemerbroek-8094

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Amysoft C-200
 • Calex Calex 15L
 • 038waterontharder Compact 10
 • Bayard Tenera 18
 • Electrolux 18L

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Bayard) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hattemerbroek verklein je de dH waarde van 3.90 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €780.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Hattemerbroek.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1500 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Behalve deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in ontkalkers lopen op vanaf €700 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1350 en €2200 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Hattemerbroek.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en kosteloos vakmannen, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €100
Mechanische waterontharderCirca €720
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1000
Zouttabletten€30 per 50 kg
OnderhoudBegint bij €155 (jaarbasis)
InstallatieVanaf €190
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Hattemerbroek?
De waterhardheid in Hattemerbroek is ongeveer 3.90 dH. De meting in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: een beter presterende CV-ketel en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Hattemerbroek.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie