Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wezep

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, glascorrosie, smerig water of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 3.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Wezep resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten lees je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 3.90 dH in Wezep.
 • Hierdoor ontstaan problemen als kalkstrepen op ramen en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor lagere energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €250 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid WezepFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8091
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid3.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wezep

Zit jij thuis ook met een irriterende huid en veel schoonmaakwerk? Een groot deel van de huishoudens installeren een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Oldebroek zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Wezep heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Duurzame waterontharder.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Wezep?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Wezep. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een meer gunstig energieverbruik en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Wezep kent een waterhardheid van 3.90. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Wezep

De waterhardheid van het water in Wezep is 3.90 dH. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 3.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 11,11 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wezep-8091

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Amysoft C-100
 • Atag Descale 20
 • Judo Quicksoft-C
 • Erie IQsoft Eco12
 • Watertotaal Euro Twin 25

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Delta) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wezep verlaag je de dH waarde van 3.90 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €900.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Wezep.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €75 voor magnetische ontharders tot wel €2225 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontkalkers starten bij €690, exclusief installatiekosten. Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1100 en €2150 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Wezep.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en direct installatiebedrijven, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €150
Mechanische waterontharderV.a €730
Elektrische waterontharderV.a €1160
Onthardingstabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudscontractC.a. €90 per jaar
MontagekostenCirca €270
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Wezep?
De waterhardheid in Wezep ligt rond de 3.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: apparatuur die langer meegaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld middels zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wezep.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie